per PABLO PAGAN MENA

Informació del perfil

URV

 

Em dic Pablo Pagan Mena, vaig néixer el 4 de setembre del 2000 a Vilanova i la Geltrú (la capital de la comarca del Garraf) ciutat on visc actualment.


Em considero un noi alegre, simpàtic i amb molta paciència, m'agrada ajudar als altres sempre que puc. Em costa fer amics, ja que sóc un noi introvertit, he d'agafar confiança amb la gent per estar a gust, una vegada tinc aquesta confiança em deixo portar. Sempre dic que tinc molts coneguts, però realment sé en qui puc confiar a l'hora de la veritat, per qui posaria la mà al foc i qui la posaria per mi, però realment ajudaré a qui ho necessiti, si tinc la confiança suficient, sense esperar res a canvi.


En l'àmbit familiar estem vivint un moment dolç. Mon germà em va fer tiet per partida doble, ja que té dos fills. Per la família sé que ho donaria tot. És cert que existeixen problemes, com a totes les famílies, però a mesura que va passant el temps la relació amb els familiars més propers va millorant, ja que cada com hi ha una millor comunicació.


Des de ben petit m'ha costat molt expressar els meus sentiments i comunicar-me per dir el que penso o satisfer els meus desitjos, no he sigut conscient d'aquesta mancança fins fa poc. Ara, cada vegada més, m'agrada dir el que penso per la satisfacció que produeix perquè realment es pateix quan no dius el que penses, ni expresses els teus sentiments, ni els teus desitjos. Aquest fet és causat per la por de fer sentir malament als altres, però ara aquestes idees han canviat, dir el que sents no és sinònim de fer mal als altres.


Parlant sobre el meu estat de salut, crec que és òptim, ja que m'agrada practicar esport, jugo a futbol des de ben petit, he jugat tota la vida a equips de la comarca i vaig tenir "la sort" de jugar amb la selecció catalana de futbol platja sub-16, arribant a participar en el campionat nacional de seleccions autonòmiques sub-16, aconseguint el podi quedant tercers, també vam aconseguir un campionat de Catalunya i subcampionat en les etapes de cadets i juvenils amb el Club de Futbol Platja Vilanova. Penso que la pràctica d'esport ajuda a tenir una millor salut física i mental. Un entrenador a una xerrada d'equip ens va comentar que al futbol hi ha molts aspectes que es poden reflectir en la vida quotidiana: el treball en equip, la comunicació, l'esforç, el sacrifici individual i pels companys, el respecte, la solidaritat, etc. Gràcies al futbol i a altres circumstàncies de la vida sé desenvolupar-me bé en aquests aspectes, ja que he sigut entrenador des dels quinze anys i jugador des dels cinc.

Com a estudiant he anat de més a menys, en l'etapa de primària el meu rendiment era bo, però va anar disminuint a través del temps, fins que a segon de batxillerat vaig tocar fons acadèmicament fins a arribar al punt de repetir curs. El fet de repetir em va servir per donar-me compte de la importància dels estudis i també a donar valor al fet d'estar cursant el grau que a hores d'ara estic fent, educació infantil, amb intencions de canviar a educació primària.

Qui m'agradaria ser?

Escrit per Pablo el 07 January 2021, 7:26 PM

 

  • SOCIALMENT

QUINA CAPACITAT TINC PER RELACIONAR-ME AMB ELS ALTRES?


Em considero una persona social, m'agrada relacionar-me amb altres persones, fer plans amb els amics. Sóc una persona amable, en definitiva tinc bones relacions personals que aporten moments necessaris a la meva vida.

 

  • COMPETÈNCIES.

QUINES HABILITATS M'AGRADARIA TENIR PER SATISFER LES MEVES NECESSITATS BÀSIQUES?


A vegades em costa concentrar-me a l'hora de dur a terme activitats, una competència necessària tenir seria la capacitat de concentració. Em distrec fàcilment cosa que em porta a aprofitar poc el temps, ja que es mol valuós, m'agradaria tenir la capacitat d'aprofitar-lo més.

 

  • COMPETÈNCIES AFECTIVES O EMOCIONALS

COM M'AGRADARIA GESTIONAR LES MEVES EMOCIONS? QUINES EMOCIONS NECESSITARIA TREBALLAR O QUINES SITUACIONS M'AGRADARIA SABER DE FORMA POSITIVA?


Quan estic enfadat o de mal humor per qualsevol motiu tenint en compte, òbviament, que hi ha situacions menys i més complicades de gestionar, però en general, em costa pensar en positiu i arreglar la situació. Aquest fet comporta una frustració de la qual m'agradaria saber capgirar amb més facilitat.

 

  • FÍSICAMENT

COM M'AGRADARIA QUE FOS L'ESTAT DE LA MEVA SALUT, EL MEU ESTAT FÍSIC I EL MEU ASPECTE GENERAL?


Generalment el meu estat físic és correcte, la salut que jo sàpiga també, ja que realitzo esport, ara menys degut a la situació causada per la pandèmia de la Covid-19. Des de ben petit he practicat esport això, en gran part, ha provocat que estigui content amb el meu aspecte general.

 

  • ACADÈMICAMENT.

QUE M'AGRADARIA FER PER ARRIBAR A SER UN BON ESTUDIANT?


Com he comentat anteriorment, em costa concentrar-me, cosa que provoca un pitjor rendiment acadèmic. M'agradaria tenir una major concentració i esprémer al màxim el temps d'estudi.

 

ELS SIS BARRETS DE PENSAR.

Deixo l'enllaç a un vídeo de YouTube, on parla dels processos mentals que es produeixen per prendre decisions (els 6 barrets de pensar). Personalment ho trobo molt interessant, ja que m'agradaria saber dominar totes les situacions i conseqüentment prendre bones decisions, sabent que et pots equivocar, però que la decisió ha estat pensada i mesurada.

https://www.youtube.com/watch?v=Mq7mYdrUOqs

La meva carrera professional

Escrit per Pablo el 07 January 2021, 7:16 PM

 

  • Perquè has escollit aquesta carrera?

Des de petit he estat en contacte amb infants, amb quinze anys vaig començar a entrenar a un equip de futbol de prebenjamins (6-7 anys) això m'ha fet agafar afecte als nens. D'altra banda tinc una influència directa de mon germà que és mestre d'educació primària. També aquest any estic treballant a un menjador, on gaudeixo molt amb les activitats entre les hores de dinar i de la tornada a classe. En definitiva, són molts anys compartint grans moments amb nens i nenes que han fet decidir-me per cursar aquesta carrera.

 

  • Que esperes aprendre d'aquest grau?

Del grau d'educació primària espero aprendre a tractar de manera adequada amb nenes i nens, conèixer nous projectes i noves experiències per compartir amb els infants i saber desenvolupar-me en diferents situacions i diferents problemàtiques. També espero poder gaudir al màxim de l'assistència a classe, ja que per culpa de la Covid-19 no estem podent gaudir al cent per cent d'aquesta carrera universitària
Quines són les principals competències i atributs per ser un bon professional?
Principalment per a ser un bon mestre, en la meva opinió, s'ha de tenir una gran vocació, no pot ser una feina que és faig per diners, que t'agradin els nens, tenir paciència i passió per ensenyar.

  • La teva carrera és coherent amb les teves creences i els teus valors?


Sí. El respecte, l'esforç, el treball en equip i el treball individual formen part dels meus valors bàsics i penso que es troben reflectits en aquesta carrera.



Superació.

 

  • Tens confiança a fer les tasques de manera eficient?

Tinc la confiança en fer-ho així i és un tema que em crida l'atenció, ja que ser eficient és una capacitat que em costa i la trobo necessària, però confio a poder ser eficient al màxim.

  • Com podria millorar la meva capacitat per relacionar-te amb altres?


Aquesta capacitat la podria millorar tenint molta curiositat per conèixer a la gent i veure els diferents punts de vista que té cadascú per a diferents aspectes de la vida.

  • Que pots fer per millorar les habilitats que t'agradaria desenvolupar?

Per millorar qualsevol habilitat s'ha de tenir una dedicació total per millorar-la, per això crec que hauria de tenir una actitud positiva per fer desenvolupar-la correctament.

  • Com millorar la gestió de les relacions, ser conscient de les emocions i de les emocions dels altres per gestionar les interaccions amb èxit?

L'empatia. Crec que és necessària per a gestionar relacions i també per gestionar les emocions teves i dels altres. En definitiva, posar-se en la pell dels altres.
Pots i/o vols millorar el meu aspecte, en general?
Puc millorar el meu aspecte físic, sí, però de moment no vull.

 

  • Que pots fer per millorar el teu rol dins de la unitat familiar?

Tenir una major participació en la comunicació, esforçar-me més en les tasques de casa i per últim valorar els esforços que realitzen les diferents parts de la meva unitat familiar, valorar el sacrifici dela meva mare, el treball de mon pare, la solidaritat de mon germà i la dedicació acadèmica de la meva germana.

 

 

  • Activitat: Desenvolupa un pla de superació acadèmica

- L'activitat serà de l'assignatura d'Educació Física.

- Durarà quatre setmanes.

-Objectiu:  millorar l'activitat física, la consciència i la importància de tenir un bon estat físic i de salut i la superació personal.

-Descripció: realitzar un tomb al patí rodejant l'escola. Cronometrarem el temps que ha transcorregut al realitzar el relleu, seguidament parlarem amb el nen o nena i el motivarem perquè la setmana que ve s'esforci més i millori el temps. També els poem motivar a practicar esport en els seus moments lliures, per tenir una millor capacitat física en la prova de la setmana següent.


-Avaluació: veure el resultat de les quatre setmanes de cada nen i valorar la millora del temps realitzat. Valorar també l'esforç, la motivació. Sabent que cada nen té unes capacitats físiques, per tant, no valorarem el temps, sinó el procés personal i l'esperit de superació.

 

EXPECTATIVES AL MÓN LABORAL

A l'enllaç trobareu resposta a les següents preguntes:

https://www.canva.com/design/DAESqkf1yEY/u4-cgqiZhPDoMfsgp5fKxA/view?utm_content=DAESqkf1yEY&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

  • Fins a quin punt aquest curs m'ajudarà a adquirir les competències, habilitats i coneixements requerits per a la meva futura vida professional?
  • Estic fent el que és bo per a la meva carrera professional?
  • Què estic aprenent que definitivament vull conservar per a la meva vida professional i quins aspectes voldria canviar, millorar o deixar de banda?
  • Tinc confiança en la persecució de les meves aspiracions?
  • Què puc fer que actualment no faig? 
  • Com valoro els aspectes ètics a l'hora de prendre decisions? 
  • Quines serien les millors eines de suport a l'aprenentatge per ajudar-me a integrar un entorn professional?