per Lorena Esteve

Informació del perfil

Imatge del perfil de Lorena Esteve

Hola! Sóc la Lorena Esteve, estudiant de primer de la doble titulació d'educació infantil i primària a la Universitat Rovira i Virgili

Vull compartir amb vosaltres el meu portafolis perquè pugueu conèixer millor el meu treball a classe i les meves habilitats i aptituds, i que d'aquesta manera poguem reflexionar tots plegats sobre les diferents qüestions que aniré plantejant.

Estigueu atents! ❤

Creat a creatuavatar.com
Creat a creatuavatar.com

Retroacció

EXPECTATIVES DE FUTUR

Escrit per Lorena Esteve el 03 January 2021, 1:34 PM

Benvolguts i benvolgudes, espero que estigueu gaudint de les festes i hàgeu tingut una bonica entrada d'any ❤ ✦

Amb l'inici del 2021 finalitzem l'e-portafoli, i per aquesta última entrada parlaré sobre les meves expectatives de futur. Per fer-ho m'han plantejat una sèrie de preguntes (que, sincerament he rumiat molt per contestar) i a partir d'aquestes he creat una infografia i un puzzle per tal de sintetitzar-les.


Com sempre us convido a reflexionar amb mi sobre el vostre futur i les expectatives que teniu per aquest.Somriure

 

Estic fent el que realment vull fer?

Per primer cop estic segura d'estar fent el que vull fer, després de donar moltes voltes estudiant coses que m'agradaven, però que sabia que no m'hi volia dedicar, he fet el pas per començar la universitat.

 

Fins a quin punt aquest curs m'ajudarà a adquirir les competències, habilitats i coneixements requerits per a la meva futura vida professional?

Tinc la certesa que aquest curs m'ajudarà a millorar els meus hàbits acadèmics, ja que, a més de crear una nova rutina, el fet de fer treballs en grup amb freqüència m'ajuda a treballar les meves habilitats comunicatives, a escoltar i respectar l'opinió de tothom, i a ser més responsable, ja que hi ha gent que depèn del fet que jo faci bé i a temps la meva feina.

 

Estic fent el que és bo per a la meva carrera professional?

Per arribar a ser mestra i fer bé la meva feina és molt important una bona formació, per això m'estic esforçant i donant el màxim. Només pel fet de fer el pas i començar a cursar la doble titulació, sé que vaig per bon camí.

 

Què estic aprenent que definitivament vull conservar per a la meva vida professional i quins aspectes voldria canviar, millorar o deixar de banda?

Estic aprenent a ser constant en la feina, a no deixar de llegir i adquirir coneixements constantment, definitivament voldria conservar aquests hàbits. Per contra voldria canviar la gestió del temps, ja que empro molt de temps estudiant i no sé quan parar. Penso que seria bo deixar de banda el perfeccionisme i relaxar-me en aquest aspecte, d'aquesta manera aprofitaré més les hores que hi dediqui i estaré més relaxada, cosa que tindrà una influència positiva en la meva formació.

 

Tinc confiança en la persecució de les meves aspiracions?

Tinc confiança en la persecució de les meves aspiracions, sé que soc capaç, no és un camí que faré sola, perquè m'acompanya la vocació i la motivació, les ganes d'aprendre m'agafen de la mà. Puc dubtar, quan el camí sembla llarg, o veig una pujada difícil, però porto dintre el compromís que m'anima a perseguir la meva aspiració principal; ser mestre.

 

Recursos:

Genially

LA MEVA CARRERA PROFESSIONAL

Escrit per Lorena Esteve el 14 December 2020, 7:16 PM

Hola a tots i a totes!Somriure

Avui us vinc a parlar sobre la professional que vull ser. Per representar-ho, he decidit crear un personatge i dissenyar i confeccionar el seu vestuari. A més, ho he acompanyat d'aquest text on us explico punt per punt qüestions que sorgeixen a l'hora de reflexionar sobre el tema.

 

Us presento a Dode Du. He escollit aquest joc de síl·labes perquè emeten un so fàcil i amable, i a més, els infants dels que he pres cura em deien "Dode", ja que no eren capaços de pronunciar "Lore".
He vestit a Dode Du amb una faldilla de coneixements i conceptes, fent servir fulles de llibres que vaig llegir quan era petita i dibuixos que m'han fet nens al que he cuidat. A la part superior li he ficat una peça color pissarra, on podrem/poder guixar i plasmar totes les idees que ballin pel nostre cap.

El disseny del facepainting és del maquillador "dom.skii", em va inspirar molt quan el vaig veure i el vaig pintar partint de la sensació que em va transmetre, donant-li la següent interpretació; cada cop que agafo un pinzell i aquest em toca la cara, sorgeix un mar de colors que m'envolta i pel qual flueix tota la creativitat que vull desenvolupar i cultivar. Per últim, he coronat a aquest personatge amb un ornament integrat per alguns dels elements que m'ajudaran i m'acompanyaran en l'art d'ensenyar.

 IMG-20201122-WA0053(1) ampliada.jpg

 

Per què he escollit aquesta carrera?

Recordo estar asseguda al meu pupitre quan anava a primària, concretament a classe d'anglès. I mentre sentia, però no escoltava a la mestra vaig pensar; "això no m'arriba, segur que hi ha un altra manera d'ensenyar. Quan sigui gran seré "profe" i aconseguiré que els meus alumnes estiguin motivats per aprendre". És un pensament molt maco, no? Doncs en això es va quedar, ja que no hi vaig tornar a pensar fins fa cosa d'un any. Quan vaig finalitzar els meus estudis de caracterització vaig estar treballant un any, però sabia que no era la meva vocació, per això vaig decidir començar el doble grau d'educació infantil i primària. Ja que després de pensar molt en el meu futur, aquell pensament de la Lorena de primària va tornar a mi. I em va emocionar moltíssim imaginar-me en un futur com a mestra. No ho vaig dubtar.


Què espero d'aquest grau?

Abans de començar la carrera estava una mica espantada, ja que no sabia com seria tornar a estudiar, i m'imaginava classes avorrides i molts exàmens. He d'admetre que en línies generals estic molt contenta i espero que la resta de cursos siguin igual d'enriquidors. A més, espero desenvolupar encara més la meva creativitat i adquirir eines i recursos que em puguin ser d'utilitat a l'aula. Espero seguir sorprenent-me cada dia a les classes amb nous aprenentatges i descobrir capacitats ocultes que no havia desenvolupat fins ara.

 

Quines són les principals competències i atributs per ser un bon professional?

Per mi, les principals competències i atributs per ser un bon professional són el compromís i la il·lusió, que el mestre visqui el treball amb passió, dedicació, empatia i determinació. Fer de l'aula un món de colors i fantasia, on l'aprenentatge sigui part d'aquest món creatiu. A més ha d'aportar una visió que ofereixi l'oportunitat perquè tothom descobreixi el seu potencial per a un futur sostenible i una vida amb dignitat i igualtat.
El mestre ha d'entendre la diversitat a l'aula i saber-la gestionar, a més de conèixer i respectar els diferents ritmes d'aprenentatge, partint sempre de les capacitats dels infants i no de les seves limitacions. Ha de considerar el punt de partida de cadascú, allò que un infant sap fer en un moment determinat del seu procés i allò que li ha de permetre avançar envers l'assoliment de noves fites i nous reptes, siguin els que siguin.

 

Com de conscient ets de les opcions formatives que has de fer per desenvolupar la teva carrera professional?

Pensava que tenia prou clar els passos que havia de seguir per desenvolupar la meva carrera professional. Estudiar els cinc cursos, escollint les optatives que considerés més adients, per tal d'adonar-me en què em vull especialitzar, i en funció d'això escollir un màster. I per últim, preparar-me i presentar-me a les oposicions per tal d'accedir a un lloc de treball. Però l'àmplia oferta formativa que ofereix aquesta carrera, m'ha fet reflexionar sobre les opcions que se m'escapen, perquè es pot aprofundir moltíssim en qualsevol camp, i hi ha moltíssims cursos formatius paral·lels a la formació universitària dels que puc extreure molts coneixements (p.e. el mètode Montessori). A més hem de tenir un compte que un/a mestre no hauria de deixar d'estudiar ni formar-se mai, el món, la societat i l'educació evoluciona, i hem d'evolucionar amb ells adaptant-nos i aprenent de les noves metodologies. 

 

La meva carrera és coherent amb les meves creences i els teus valors?

La meva carrera és coherent amb les meves creences i els meus valors, i voldria reforçar aquesta afirmació amb una frase de Ghandi que m'agrada molt, la qual diu "mantén positivos tus valores, porque tus valores se convierten en tu destino". I, efectivament, si les persones cultivem i eduquem en valors, tindrem un futur més solidari, bondadós, honest, sensible, humil i respectuós (creences i valors que considero que tinc).
Jo personalment, vull ajudar a crear un món millor, ajudant i formant als nens com a persones i contribuir al progrés de la societat. Voldria afegir que soc ample de mires, ja que les creences limitades creen conflictes d'identitat que perjudiquen l'acompliment professional.

 

Tinc confiança a fer les tasques de manera eficient?

Tinc confiança a fer les tasques de manera eficient. Soc plenament conscient de les meves capacitats i l'experiència em reforça aquesta convicció. Anys enrere, tot i tenir aquesta certesa, durant el procés de realització d'un treball em sentia insegura, a mesura que anava avançant en aquesta tasca creixien les inseguretats i la por de no fer-ho bé o no assolir el resultat desitjat. Però alhora, sempre tenia la seguretat de saber que un cop ho hagués finalitzat, el resultat seria impecable. I aquest pensament, a poc a poc va anant guanyant a la inseguretat, i mentre estava realitzant alguna tasca i m'inundaven els pensaments negatius, em repetia "no ho pensis, saps que ets molt eficient i el resultat final t'agradarà". I així va ser fins que un dia em vaig adonar que feia molt de temps que no tenia aquells pensaments intrusius i que havia guanyat molta confiança. 

 

Com podria millorar?

Per millorar i ser la meva millor versió, he de ser coneixedora d'allò que em limita i enfocar-me en el que m'empodera. D'aquesta manera puc millorar la meva capacitat de relacionar-me amb els altres animant-me a compartir les meves opinions i interessant-me per la dels altres. Ja que el fet d'interessar-se per un altra persona, farà que aquesta se senti escoltada, i reforçarà la idea que la seva opinió és important.



Que pots fer per millorar les habilitats que t'agradaria desenvolupar?

Per millorar les habilitats que m'agradaria desenvolupar és important identificar-les i dedicar temps i esforç a perfeccionar-les.
Una manera de fer-ho seria buscant informació, fent cursos, formant-me, llegint o apropant-me a gent que comparteixi aquestes habilitats i que em pugui transmetre coneixements. Sempre amb constància, pràctica, atenció i treball.

 

Com millorar la gestió de les relacions, ser conscient de les emocions i de les emocions dels altres per gestionar les interaccions amb èxit?

Per poder millorar la gestió de les relacions, hem de comprendre que tots tenim una sèrie de limitacions i condicionaments, si som conscients de les nostres emocions i entenem que estem condicionats, és possible que entenguem que els altres també els tenen i d'aquesta manera comprendre millor les seves emocions.
Quan un desitja que el tractin millor, o d'una manera determinada, ha de fer una petita reflexió i adonar-se'n que els altres també necessiten unes atencions determinades, comprensió i paciència. Totes les persones ho necessitem, i per tal de gestionar la manera en què interactuem amb èxit, hem de posar atenció a les necessitats de les persones que ens envolten i ser conscients tant de les seves emocions com de les pròpies. Assolint progressivament seguretat afectiva i emocional i anant formant una imatge positiva d'un mateix i dels altres.



Puc o vull millorar el meu aspecte, en general?

He estat pensant en què podria i voldria millorar del meu aspecte en general, i després d'una estona en blanc he arribat a la conclusió que de moment no canviaria res, deixant de banda la frase de "sempre es pot millorar", penso que forçar-me a trobar una cosa del meu aspecte físic que no m'agradi no és molt convenient. El que sí que puc fer és veure què és el que m'agrada més de mi mateixa i com puc potenciar aquest tret. Per suposat que al final trobaria alguna cosa que podria millorar, però al final, el què som no ho defineix l'aspecte. Sí que és important cuidar-lo, ja que la imatge que dones diu molt de tu, però no ens hem d'identificar amb aquesta imatge. Si busques millorar, comença sempre per l'interior.

 

Que pots fer per millorar el teu rol dins de la unitat familiar?

Per millorar el meu rol dins de la unitat familiar hauria d'aprendre a no carregar amb massa responsabilitats familiars o de la llar, ja que actualment no disposo del mateix temps del qual disposava mesos enrere, fet que dificulta que les pugui realitzar de manera eficaç i satisfactòria. Però em costa deixar d'assolir-les perquè com vaig esmentar a la primera entrada m'agrada ajudar a mons pares i ocupar-me dels quefers de la llar. Millorant la comunicació puc expressar aquesta preocupació als meus pares amb la finalitat de fer-los coneixedors d'aquest sentiment i adquirir un altre rol menys actiu però igualment compromès amb la unitat familiar.

 

Activitat: Desenvolupa un pla de superació acadèmica

 

He desenvolupat el següent pla de superació acadèmica, un pasapalabra.

 

Es tracta de reflexionar sobre una situació determinada en orde alfabètic, buscant solucions i identificant qualitats per a enfrontar-nos al repte. Després d’uns dies de pràctica, hauríem d’haver augmentat les paraules per lletra, i per tant, les qualitats i les possibilitats de solució. Augmentant així les eines amb les quals ens enfrontem al dia a dia amb major facilitat i consciència. Sentint-nos més segurs i augmentant l’autoestima com a resultat d’haver obtingut eixes eines.

Mitjançant aquest enllaç podreu visualitzar l'activitat.

QUI M'AGRADARIA SER?

Escrit per Lorena Esteve el 25 November 2020, 9:31 PM

Sempre estem pensat en el futur, en el que hauriem de fer. Però realment ens parem a pensar bé què ens agradaria ser? Com volem ser?

Si teniu curiositat per saber qui m'agradaria ser, podeu escoltar el següent podcast i acompanyar-me en aquest viatge d'autoconeixement.

A més, podeu complementar l'experiència visulitzant aquest vídeo de stop motion, on us proposo un joc; sabrieu dir quina escena correspon a cada apartat?

Recordeu que els punts principals són:

Habilitats socials

Competències comunicatives i  de treball en equip

Competències afectives o emocionals

Estat físic

Àmbit acadèmic

Unitat familiar

 

 Vídeo creat amb InShot

Ara tinc més clar a què aspiro. I tu, has pensat qui t'agradaria ser?

Com ja sabeu, m'ho podeu comentar a la secció de retroaccions!

 

 

 

Música podcast: Pancakes

Músic: Jeff Kaale

Creative Commons NonCommercial license - Wikipedia

QUI SOC?

Escrit per Lorena Esteve el 25 November 2020, 6:41 PM

Us heu parat a pensar mai en qui sou realment? Més enllà del vostre nom o els vostres estudis?

Jo personalment, per respondre a aquesta pregunta he decidit crear un bodypainting.

Si voleu saber qui soc, us animo a veure el procés de la pintura mentre reflexiono sobre les meves habilitats comunicatives, socials, afectives i emocionals, a més de parlar sobre les competències acadèmiques i físiques i el rol que compleixo a la meva família.

 

Vídeo creat amb InShot

 

Espero que us agradi i us convido a compartir amb mi les vostres reflexions a través de l'apartat de retroacció que trobareu a l'inici del perfil!Somriure 

 

IMG-20201107-WA0060(1).jpg